Hoewel EIGEN WIJS geen muzikaal centrum is, zijn de groepen vernoemd naar muziekinstrumenten. Omdat iedereen hier zijn of haar Eigen Wijsje heeft!

We hebben 6 horizontale groepen op basis van leeftijd.

  • Tinkel en Tuba: 0 tot 1,5 jaar (max 12 kinderen)
  • Banjo, Toet, Kazoo en TamTam: 1,5 tot 4 jaar (max 13 kinderen)

Elke groep heeft vaste medewerkers. Afhankelijk van welke dag jouw kind opvang nodig heeft, de leeftijd en waar er plek beschikbaar is, komt jouw kind in één van onze groepen.

Groepen

Voor baby's en dreumesen

Binnen ons dagverblijf vind je de allerkleinste kinderen op Tinkel en Tuba.
Pasgeboren kinderen zijn in hun eerste levensjaar kwetsbaar en maken een enorme groei mee. Onze pedagogische medewerkers zijn er om je kindje met warmte op te vangen en hand in hand te groeien naar die belangrijke mijlpalen zoals omrollen en uiteindelijk lopen. In groepsverband worden kinderen begeleid in hun eerste sociale interacties met leeftijdsgenoten, waarna ze doorgroeien naar de peutergroep.

Groepen

De allerkleinsten zullen op de babygroepen nog niet meegaan in het dagritme van de groep. We zijn kindvolgend, kijken naar de behoeftes en passen slaap- en eetritmes hierop aan. Uiteraard in samenspraak met ouders.

It takes a village to raise a child

Al onze groepsruimtes zijn voorzien van een eigen slaapkamer. De babygroepen zelfs twee èn zij hebben een ‘buiten’-slaapkamertje aan het dakterras. Verder bevindt zich op elke babygroep een keukenblok. De peutergroepen gebruiken de gezamenlijke keuken in de centrale hal beneden. Tussen twee groepsruimtes zit een gedeelde verschoonruimte; bij de peutergroepen is deze voorzien van lage toiletjes. Uniek aan ons pand zijn de glazen schuifdeuren tussen aangrenzende groepen. Met ons open-deurenbeleid kunnen kinderen gemakkelijk op ontdekking bij de buurgroep en ook daar vriendschappen sluiten.

Van dreumes naar peuter

Eigen Wijs heeft vier bruisende peutergroepen: Banjo, TamTam, Toet en Kazoo. Deze bevinden zich op de begane grond en hebben ieder een eigen groepsruimte, slaapkamer en een buitendeur naar de aangrenzende tuin. Ondanks dat alle tuinen met elkaar verbonden zijn, worden ze ook met hekjes gescheiden. Zo kunnen kinderen geregeld gedurende de dag vrij buiten spelen in hun ‘eigen tuin’ en zelfstandigheid ontwikkelen in keuzes.

 

Groepen

Kinderdagverblijf Eigen Wijs gebruikt alleen technische, functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Hier leest u alles over in ons privacybeleid