Als ouder moet je een keuze maken voor een kinderopvang. Hoe doe je dat? Naast alle rationele overwegingen, adviseren we vooral om te luisteren naar je gevoel. Als de site je aanspreekt, of misschien heb je via vrienden en kennissen goede verhalen gehoord, neem dan contact op om te informeren naar de beschikbaarheid van opvangdagen. Als dit aansluit bij jullie wensen, maak dan vooral een afspraak voor een rondleiding. Pas als je werkelijk bij ons het terrein oploopt, een kijkje neemt op de groepen en de sfeer proeft binnen ons pand, kun je voelen of onze aanpak aansluit bij de manier waarop jullie (gaan) opvoeden. Bij Eigen Wijs vinden we communicatie zoals tijdens het dagelijks brengen en ophalen van je kind het allerbelangrijkst. Een goed gevoel en vertrouwen is de basis.

Zonder verbinding is niemand iemand

Naast de informele overdrachten aan het begin en einde van de dag, hebben we geregeld tussendoor contact. Via ons digitale dagboekje kunnen zowel ouders als pedagogische medewerkers berichtjes sturen. Zelfs een klein geruststellend berichtje na een wat verdrietige opstart voor een kind (en hierdoor ook vaak voor ouders) vinden we waardevolle communicatie.

Communicatie via Konnect

Sinds 2018 werken wij met de digitale ouderapp Konnect. Het is een handige tool voor ouders die op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling van hun kind.  

  • Via de app kun je je kind afmelden of extra dagen aanvragen. 
  • Je kunt het digitale schriftje (ook wel dagboekje genoemd) van jouw kind inzien, inclusief informatie over de ontwikkeling en foto's of filmpjes die we maken. 
  • Ook kun je zelf verhaaltjes en foto’s aan het dagboek toevoegen. Wel zo leuk dit met de groep te delen, zodat er samen met je kind over gesproken kan worden. Het is ook mogelijk alles uit te printen om te bewaren.

Overige contactmomenten

Gedurende het jaar organiseren we een:

  • Oudergesprek om de kindontwikkeling samen te bespreken;
  • Ouderavond waarbij verschillende sprekers op Eigen Wijs komen en hun kennis delen over pedagogisch verwante onderwerpen;
  • Ouder-kind activiteit; peuterochtend;
  • Familiedag.

Voordat een kind op Eigen Wijs start, zal er altijd een intakegesprek plaatsvinden. Ook als er bijna van baby- naar peutergroep wordt doorgestroomd zal er met de pedagogische medewerkers van de nieuwe groep kennisgemaakt worden.

Voor ouders

wie vertegenwoordigt ouders

Oudercommissie 't Refrein behartigt en vertegenwoordigt de belangen van kinderen en hun ouders zo goed mogelijk. Ze geven zowel gevraagd als ongevraagd advies aan de directie over verschillende zaken, zoals openingstijden, prijsstelling, veiligheid, voeding en pedagogisch beleid.

't Refrein is momenteel samengesteld uit onderstaande leden en stellen zich aan je voor. Heb je onderwerpen waarvan je denkt dat zij zich er eens over moet buigen? Laat het ons dan weten!

Interesse in deelname aan de oudercommissie of wil je contact met hun opnemen? Dat kan via info@eigenwijs-ede.nl

Oudercommissie 't Refrein

Kinderdagverblijf Eigen Wijs gebruikt alleen technische, functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Hier leest u alles over in ons privacybeleid